Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök
Bild för kategori Måttanpassade matbord

Måttanpassade matbord

Hos oss på Walfrid Svenssosn Möbler finner du ett brett sortiment av olika typer av bord som kan måttbeställas efter dina önskemål och behov. Flera av matborden från Torkelson, Signera of Sweden och Stolab kan måttbeställas enligt dina önskemål..
Dem flesta av matborden finns i flertalet av färger, träslag och självklart storlekar.
Besök gärna vår butik i Karlstad och prova ut din favorit. Beställ i butiken eller via vår webbshop.

Ballerina matbord ovalt

Ballerina matbord är vårt mest flexibla matbord där man måttbeställer bordet i önskat storlek, träslag eller kulör. Bordet tillverkas helt i massiv trä med helstav med en 20mm tjock skiva. Bordet tillverkas i Dalsland enligt dina önskemål och med en fantastik kvalitet och finish. Ett riktigt kvalitetsbord enligt dina önskemål. Storlekarna 160x90 samt 160x100 är utvalda standard storlekar som erhåller ett reducerat standardpris.
13 785 kr

Ballerina matbord rektangulärt

Ballerina matbord rektangulärt är vårt mest flexibla matbord där man måttbeställer bordet i önskat storlek, träslag eller kulör. Du bestämmer även vilket hörn du önskar. Bordet tillverkas helt i massiv trä med helstav med en 20mm tjock skiva. Bordet tillverkas i Dalsland enligt dina önskemål och med en fantastik kvalitet och finish. Ett riktigt kvalitetsbord enligt dina önskemål. Storlekarna 140x90 samt 180x90 är utvalda standard storlekar som erhåller ett reducerat standardpris.
12 995 kr

Ballerina matbord runt

Ballerina matbord runt är vårt mest flexibla matbord där man måttbeställer bordet i önskat storlek, träslag eller kulör. Bordet kan förlängas med upp till tre iläggsskivor á 50cm. Bordet tillverkas helt i massiv trä med helstav med en 20mm tjock skiva. Bordet tillverkas i Dalsland enligt dina önskemål och med en fantastik kvalitet och finish. Ett riktigt kvalitetsbord enligt dina önskemål. Storlekarna Ø90cm, Ø 100cm, Ø110cm och Ø120cm är utvalda standard storlekar som erhåller ett reducerat standardpris.
11 685 kr

Lindö matbord

Lindö pelarbord är kanske marknadens mest stabila pelarbord och dessutom ett av våra mest flexibla matbord där man väljer storlek, träslag eller kulör. Bordet kan förlängas med upp till tre iläggsskivor á 50cm. Bordet tillverkas helt i massiv trä med helstav med en 25mm tjock skiva. Fördelen med ett pelarbord är att man lätt kan sätta till fler stolar vid behov utan att man behöver använda ev. iläggsskivor. Bordet tillverkas i Dalsland enligt dina önskemål och med en fantastik kvalitet och finish. Ett riktigt kvalitetsbord enligt dina önskemål. Storlekarna Ø100cm, Ø120cm och Ø140cm utvalda standard storlekar men kan även beställas i eget mått, kontakta butiken för prisuppgift.
14 785 kr

Måttbeställa matbord

Det är inte lätt att välja ett matbord. Det finns så många olika saker att ta hänsyn till. Dels vilken stil du har i övrigt i hemmet och dels vilket intryck du vill att bordet ska ge åt rummet. Det är också viktigt att tänka på att ett bord ska ha stolar. Du behöver stolar som matchar ditt bord och förstärker helhetsintrycket på rummet. Har du redan stolar men är på jakt efter ett nytt bord? Då behöver det nya bordet passa till de befintliga stolarna. En annan sak att fundera på är vilken kvalité du är ute efter. Olika träslag är olika tåliga och hur hårt slitage du kommer att utsätta ditt bord för avgör vilket material du behöver.

Att tänka på

Du behöver fatta en del beslut innan du börjar leta efter det perfekta bordet för dig. Du behöver fundera på vilken form ditt nya bord ska ha. Letar du efter ett runt bord, ett rektangulärt bord eller ett ovalt bord? Du behöver också ha bestämt dig för ungefär inom vilket spann av personer som ditt bord ska kunna husera. Är ni två vuxna till vardags men upp till 10 gäster på helgen? Då är det bra om det finns iläggsskivor till bordet. Ska bordet stå i en matsal som bara används när ni har gäster? Då behövs kanske inga skivor utan då kan bordet få vara stort jämt. Har du stolar så går de att måla om ifall de inte passar i färgen till ditt nya bord. Att ändra stilen på stolarna går däremot inte så om stilen på stolarna blir helt fel till ditt nya bord behöver du nya stolar också. Alla dessa frågor behöver du ha besvarat innan du börjar leta efter ditt nya bord. Annars vet du inte vart du ska börja.

Användningsområde

Ska ditt nya bord stå i ett kök eller i en matsal? Det är avgörande för hur slitage tåligt ditt bord behöver vara. I en matsal har man ofta en duk som skyddar bordskivan. I ett kök ska bordsskivan tåla att du bakar pepparkakor med barnbarnen och gör äppelmos på hösten. Ett köksbord behöver alltså tåla betydligt mer slitage än ett matsalsbord. En slitstark yta som går att torka av gång på gång är också viktigt. Vare sig du har barn eller barnbarn så blir ett köksbord smutsigt och behöver torkas av, ofta. Då måste ytskiktet tåla detta så att bordet inte ser nött ut efter ett år. En del billiga matbord tål inte rengöringsmedel och kan vara stöttåliga så att det blir gropar i bordskivan om man tappar ett glas. I en matsal behöver inte ett bord torkas av lika ofta och när det väl behöver torkas räcker det ofta med ljummet vatten. Då behöver inte ytskiktet vara lika slitstarkt.

Kvalité

Ett köksbord måste som sagt tåla mer slitage än ett matsalsbord. Det är därför viktigt att veta innan du bestämmer dig vilket träslag bordet är tillverkat i. Det blir extra viktigt om bordet är målat. Är bordet bara klarlackat eller oljat så ser du ådringen på trät. Är bordet målat med en heltäckande färg kan du inte se ådringen. En del målade bord är inte tillverkade i trä utan i MDF. MDF är ett kompositmaterial som består av lim och finfördelade sågspån. Sågspånen (trädammet) och limmet blandas till en smet och pressas sedan under hårt tryck i formar. Resultatet blir en MDF skiva som är otroligt lättarbetad och billig att tillverka. Nackdelen med MDF är att det är ett ganska poröst material, i alla fall jämfört med massivt trä. Det gör att möbler tillverkade i MDF blir ganska stötkänsliga och lätt får fula märken. MDF är billigt och därför blir möbler tillverkade i MDF också lite billigare. Man bör dock se upp innan man väljer ett MDF bord till köket. MDF bord kan vara otroligt vackra och välarbetade och kan mycket väl passa in i en matsal. Där är heller inte slitaget lika hårt och risken för fula märken mycket mindre.

Måttbeställ

Oavsett vilket bord du har tänk dig så har vi ett bord för dig. Vi har bord från flera olika leverantörer i många olika stilar för att passa så många olika smaker som möjligt. Många av våra bord kan du dessutom beställa måttanpassade. Torkelsson, Signera of Sweden och Stolab kan leverera måttbeställda matbord enligt dina önskemål. Det är en stor fördel att kunna anpassa bordet helt efter rummet. Vi kan hjälpa dig att få ett bord exakt så stort som du vill ha. Du bestämmer modellen och företaget tillverkar ett bord med de mått du önskar. Stolab är en av Sveriges ledande möbeltillverkare och har tillverkat möbler i över 70 år. De är så duktiga på sitt hantverk att de är auktoriserade att tillverka möbler år Karl Malmsten. Deras fyrkantiga matbord (som går att få rektangulärt) Miss Taylor är tillverkat i ek och kan fås i fyra olika nyanser av oljad ek eller lackad ek. Bordet tål tuffa tag trots att det är smäckert och absolut inte klantigt. Det går även att få bordet som cirkelformat. Torkelssons är en annan anrik möbeltillverkare som till exempel har matbordet Ekliden. Det kan måttanpassas både på längden och bredden och kan fås med två olika ben. Bordet tillverkas i massiv ek och är mycket elegant att se på. Eftersom ek är ett mycket hårt träslag passar bordet lika bra i ett kök som i en matsal.

Att köpa ett nytt matbord är inte alltid det lättaste. Vi har gjort vad vi kan för att göra ditt köp så enkelt som möjligt. Vi har samlat matbord i mängder av olika stilar från klassiskt till modernt, från pråligt till enkelt och avskalat. Vi har bord i olika material från trä till stålrör. Allt för att tilltala en så bred publik som möjligt. Vi tar dessutom ett steg till. Vi erbjuder flera bord där du bestämmer storleken på både bredden och längden. Oavsett vad du letar efter så är vår målsättning att du ska kunna hitta det hos oss. Letar du efter ett nytt matbord? Då är det en god ide att börja hos oss. Välkommen!