Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök
Bild för kategori Ställbara sängar

Ställbara sängar

Tempur North ställbar

TEMPUR® North™‘s minimalistiska, rundade design och flytande estetik gör att den sticker ut i designmängden. Box-modellen, också kallad ramsäng, har en sängbotten med en helt integrerad madrass, vilket återspeglar en naturliknande enkelhet och strömlinjeformad design. Ovanpå det väljer du den bäddmadrass som passar dina behov bäst. Det vävda tyget är mjukt att röra vid men mycket hållbart mot slitage. Bäddmadrassen finns i två versioner: TEMPUR® Deluxe-versionen för en lyxigare stil, eller TEMPUR® Breeze™-versionen med TEMPUR® Klimat Material™ och ett specialdesignat tyg som bidrar till att öka luftflödet och ventilationen för att hjälpa dig att känna dig svalare när du sover.
31 946 kr 35 495 kr

Tempur Promise ställbar

Individuell sovkomfort Höj- och sänkbar funktion för TEMPUR® Promise Adjustable ökar sovkomforten, du kan justera höjden för båda benen och ryggen. Inställningen görs med den trådlösa fjärrkontrollen eller via en Tempur-app som du laddar ner. Som den enda modellen i kollektionen är Adjustable tvådelad. Det gör att du kan ha olika inställningar på de två sidorna av sängen.
22 039 kr 24 488 kr

Ställbara sängar

Sängen är ingen ny uppfinning. Man har hittat sängar från antikens Egypten och främre orienten. Sängar har genom historien berättat om kulturen vi levt i och om social status i samhället. Vi spenderar ungefär en tredjedel av våra liv i sängen så sängen har alltid varit en viktig möbel genom alla tider i historien.

Sängens historia

Här i norden är de första bevisen på fristående sängar hämtade från vikingatiden, alltså bronsåldern. De rikaste hövdingarna hade vackert snidade praktsängar med madrasser stoppade med tagel eller halm. Från 1500-talet och fram till 1800-talet gjorde himmelssängen sitt intåg. Troligtvis uppfanns himmelssängen för att förhindra att ohyra och skräp så som halm och smuts föll ner i sängen från taket. Även i bondehem fanns det himmelssängar. Under 1700talet kom en ny variant på säng, den gustavianska sängen. Den kunde skjutas ihop på bredden för att spara plats på dagen och på natten drogs den ut till en dubbelsäng. På 1800talet förvandlades den gustavianska sängen till en sittmöbel på dagen. Kökssoffan var född. På natten drogs den ut till en dubbelsäng och på dagen fungerade den som en sittmöbel vid matbordet. I trånga arbetarhem i storstäderna blev den helt oumbärlig.

Järnsängen blev populär mot slutet av 1800talet. Den hade en resårbotten och höga ben och eftersom sängen var helt av järn och madrassen stoppad med halm eller tagel var lös så trivdes inte lopporna lika bra i sängen. Madrassen kunde man bränna och sängen kunde man tvätta och så var problemet löst Det var en av anledningarna till att den blev så populär. Det blev lättare att hålla rent och hålla ohyra borta.

Under 1900-talet har den fortsatta trångboddheten lett till att många former av kombinerade sitt- och liggmöbler utformats. En av dessa möbler var bäddsoffan som enkelt kunde förvandla ett vardagsrum till ett sovrum. I dag är bäddsoffan fortfarande populär men som gästsäng inte som vardagssäng.

På senare år har Continental sängen gjort sitt intåg i västvärlden. Continental sängar består av tre lager:

-Resårbotten längst ner.
-Resårmadrass i mitten.
-Bäddmadrass överst.

En kontinentalsäng är högre än de flesta andra sängar just för att de består av tre separata madrasser.

Nuförtiden är de flesta sängar fyllda med spiralfjädrar på olika sätt med en tjockare bäddmadrass på toppen. Resårsängar med platta s-fjädrar finns numera nästan bara som hopfällbara gästsängar.

Ställbara sängar har funnits i sjukhusmiljö i nästan 70 år. För patienter som inte fick lämna sängen var det väldigt skönt att ändå kunna sitta upp utan att behöva 5-6 kuddar bakom ryggen. Allteftersom sjukvården utvecklades gjorde sängarna det också och på 1980 talet slog den elektriska sängen igenom. Med en fjärrkontroll hängandes på sidan av sängen kunde nu patienten själv höja och sänka sin huvudända av sängen efter behag. När sjukvården började flytta från sjukhusen och in i våra hem, särskilt åldringsvården flyttade den ställbara sängen med. Snart insåg även yngre människor hur bekvämt det var med en ställbar säng. Man kan sitta i sängen och titta på tv:n eller läsa en bra bok utan att palla upp med en massa kuddar och utan att få ont i ryggen. Även äldre personer har insett hur lätt det är att själv ta sig upp ur sängen när man kan hissa upp ryggstödet och på så sätt få hjälp att sätta sig upp. Det har gjort att många gamla kunnat slippa hemtjänst.

Våra ställbara sängar

Vi har 5 olika ställbara sängar i vårt sortiment från två olika leverantörer. Sängarna från Viking Beds Birka flex plus är ställbara både i fotändan och i huvudändan. Med en sladdförsedd fjärrkontroll kan du enkelt och steglöst ställa in exakt hur högt eller lågt du vill ha ditt huvud och dina fötter. Det går att ställa två sängar bredvid varandra för att göra en dubbelsäng.

Sängen är en kontinentalsäng med pocket spiralfjädrar. Du kan välja mellan tre olika hårdheter på fjädrarna allt efter vad just din kropp behöver. Sängen finns dessutom i en mängd olika färger på yttertyget. Det finns dessutom flera olika ben att välja på och man kan själv bestämma längd och bredd på sängen. Viking beds lämnar 5 års garanti på motorerna och 25 års garanti på sängram och fjädrar.

Phoenix Multiflex är en annan ställbar säng från Viking Beds. Sängen har bara en resårmadrass och är därför inte lika hög som kontinentalsängen Birka flex plus. Sängen har en ganska futuristisk design med snedställda ben och ledbelysning under sängen. Vill du ha en dubbelsäng? Då har Viking Beds utvecklat en specialdesignad bäddmadrass som gör att de olika sänghalvorna kan höjas och sänkas oberoende av varandra trots att bäddmadrassen täcker hela sängen. Det är en innovation som de är tämligen ensamma om på marknaden.

Vi har också två olika ställbara sängar från Tempur. Även Tempur satsar hårt på design och har en häftig rundning I sängbotten som gör den sticker ut från mängden. Sängen är en ramsäng med spiralfjädrar i botten och en bäddmadrass på toppen. Vill man ha en dubbelsäng får man köpa två sängar och två bäddmadrasser och ställa den bredvid varandra. Sängarna är ställbara både i huvudändan och i fotändan för maximal komfort och avlastning för kroppen. Tempur har dessutom gått ett steg längre än alla andra på det tekniska planet. Sängen kan styras antingen genom en trådlös fjärrkontroll som kan hängas på sängen eller genom en app i telefonen. Du kan få sängarna i en mängd olika färger och med tre olika ben. Du kan dessutom välja mellan hela 4 olika resårbottnar med olika fasthet för att passa alla olika människor.

Sängar har funnits sedan antikens Egypten. Sängen har utvecklats med oss människor. Det visar hur viktig sängen varit och fortfarande är. Det uppfinns ständigt nya finesser som har med sängar och sovande att göra. En av de senaste innovationerna inom sängbranschen är de ställbara sängarna för hemmabruk. De ställbara sängarna dök först upp inom sjukvården för att underlätta för både personal och patienter. I dag finns ställbara sängar för hemmabruk från flera olika varumärken. Det har till och med gått så långt att de ställbara sängarna tagit klivet in i cyberrymden. Tempur har skapat en app som du kan använda för att styra din säng.