Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök
Bild för kategori Bäddsoffor

Bäddsoffor

Hos oss på Walfrid Svenssons Möbler hittar ni ett brett sortiment av bäddsoffor från kända varumärken som Bröderna Anderssons och Möbelform. Bäddsofforna finns i många storlekar som bäddfåtölj, 2-sits, 3-sits och divansoffa. Utnyttja platsen optimalt och välj en soffa som på några sekunder bli en skön säng. Våra bäddsoffor är av hög kvalitet och går att använda varje natt.
Det finns två typer av bäddsoffor. Dels längsbäddad där man bäddar på sitsen och drar ut en extrabädd vid behov som försvaras under sitsen. Sedan finns framåtbäddad där man med ett enkelt handgrepp fäller ut mekanismen och får en säng.
Besök gärna vår butik i Karlstad och prova ut din favorit. Beställ i butiken eller via vår webbshop.

Björkö bäddsoffa 140cm

Björkö bäddsoffa 140cm (bäddbredd) är en svensktillverkad bäddsoffa med kraftig bäddmekanism som är enkel att bädda ut som med sin rejäla madrass ger god sovkomfort. Kallskumsdynor i sitsen ger en mycket god sittkomfort. Tillverkad av Möbelform i Glimåkra i Skåne.

19 245 kr

Björkö bäddsoffa med divan

Björkö bäddsoffa med divan 140cm (bäddbredd) är en svensktillverkad bäddsoffa med kraftig bäddmekanism som är enkel att bädda ut som med sin rejäla madrass ger god sovkomfort. Underdivan är det en låda där man kan förvara tex täcke och kuddar. Kallskumsdynor i sitsen ger en mycket god sittkomfort. Välj mellan höger eller vänster sida på divanen. Tillverkad av Möbelform i Glimåkra i Skåne.

24 975 kr

Gotland bäddsoffa 140cm

Gotland bäddsoffa 140cm (bäddbredd) är en svensktillverkad bäddsoffa med kraftig bäddmekanism som är enkel att bädda ut som med sin rejäla madrass ger god sovkomfort. Kallskumsdynor i sitsen ger en mycket god sittkomfort. Tillverkad av Möbelform i Glimåkra i Skåne.

19 245 kr

Modus bäddsoffa

Det ska vara enkelt att bjuda in. Därför har vi tagit fram soffan Modus, som med sitt varma utseende uppmuntrar till att dela livet med fler. Med ett inbjudande yttre och ett rikt inre så vågar vi nästan lova att Modus kommer att berika ditt hem i flera betydelser. På Walfrid Svenssons möbler tror vi att goda samtal och en god natts sömn hör samman - Modus är lika komfortabel att sitta länge i som att sova skönt i. Det är som bäddat för succé. Erbjuds i både 140 cm & 160 cm bädd. Två prydnadskuddar ingår. Välj till hjul "mover" för enklare flytta bäddsoffan vid t.ex. städning.

26 197 kr 30 820 kr

Monza bäddsoffa

Att skapa en soffa som bjuder full komfort både att sitta och sova i är en konst – och den behärskar vi på Bröderna Anderssons. I bäddsoffan Monza har vi förenat det bästa av två världar. 14 cm tjock pocketmadrass är en ren lyx att somna i. Erbjuds i både 140 cm & 160 cm bädd.

26 197 kr 30 820 kr

Öland bäddsoffa 140cm

Öland bäddsoffa 140cm (bäddbredd) är en svensktillverkad bäddsoffa med kraftig bäddmekanism som är enkel att bädda ut som med sin rejäla madrass ger god sovkomfort. Kallskumsdynor i sitsen ger en mycket god sittkomfort. Tillverkad av Möbelform i Glimåkra i Skåne.

19 245 kr

Bäddsoffor

Går du i tankarna på att köpa en bäddsoffa? Har du ofta gäster hemma men saknar gästrum? Då kan en bäddsoffa vara det perfekta alternativet för dig. Du förvandlar snabbt och enkelt ditt tv-rum eller vardagsrum till ett gästrum. Även för dig som har en liten lägenhet och behöver compact living är bäddsoffan ett platssparande alternativ till säng. En snygg soffa på kvällen när polarna vill komma över och ta en öl som sedan rask förvandlas till en säng när polarna gått hem.

Att tänka på

Innan du bestämmer dig för viken typ av bäddsoffa du är ute efter finns det en hel del att fundera över och ta ställning till. Kommer soffan att vara din dagliga säng på natten eller fungera som gästsäng? Ska soffan bli en enkel eller dubbelsäng när den fälls ut? Hur många personer ska den rymma när den är soffa? Hur stor soffa rymmer rummet?
Alla dessa frågor är det bra om du har ett svar på innan du börjar leta efter din nya bäddsoffa. Äldre personer har ofta svårt att resa sig från låga möbler så kolla hur hög soffan är om det mest är äldre släktingar som ska använda den. Hur ofta den ska användas är också avgörande för val av bäddsoffa. Hur krånglig är den att fälla ut och fälla ihop? Finns det förvaring för extra täcken och kuddar? En sita viktig sak att tänka på är hur stor soffan är. Går den in genom ytterdörren? Får den plats i hissen? Det vore ganska jobbigt att bli stående i trapphuset med en soffa som inte går in genom dörren.

Användningsområde

Vad du har tänkt att använda soffan till är avgörande när du väljer soffa. Våga prova din nya soffa innan du köper den på samma sätt som hemma. Det betyder att om du helst ligger i soffan hemma när du tittar på TV så ska du prova att ligga i soffan i affären. Köper du soffan direkt på nätet så kolla omdömena. Är den skön att ligga och slappa i? Är kuddarna mjuka?
Har du istället tänkt dig att du ska ha soffan i ett vardagsrum där du umgås med dina vänner över ett glas vin behöver kanske inte soffan vara bra att ligga i. Då är kanske klädseln viktigare. En klädsel som är lätt att torka av eller ta av och tvätta om någon skulle råka spilla rödvin i soffan till exempel. Eller att soffan har ett fast ryggstöd som är bekvämt när man sitter i den med rak rygg. Hur många som ska kunna sova i soffan är också avgörande vid val av bäddsoffa. I utfällt läge finns det bäddsoffor som blir allt från 90cm säng till 180cm säng. Hur stor extrasäng du behöver måste du ha bestämt innan du handlar.

Kvalité

Har du tänkt att ha soffan som partysoffa några år och sedan skaffa något mer permanent senare eller har du tänkt att din bäddsoffa ska hålla i årtionden? Dessa frågor är viktiga att tänka på när du väljer soffa så att du får en av rätt kvalitet.  Har du små barn hemma är en soffa med avtagbart tyg som du kan tvätta i maskin att rekommendera. Att inte välja en ljus omönstrad soffa är också ett hett tips.  Det finns bäddsoffor i alla prisklasser och man får vad man betala för. Ska soffan vara din dagliga säng behöver du lägga en slant extra på att få en bäddsoffa som inte ger dig ont i ryggen efter en vecka. De flesta bäddsoffor är gjorda för att vara gästsängar som man sover i två till tre nätter som mest. Därför är de inte bekväma om man sover i dem jämt. Det gäller alltså att man har klart för sig vilken kvalitét både på sängdelen och soffklädseln man är i behov av beroende på hur man har tänkt att använda sin bäddsoffa. Hur lätt det är att fälla ut och fälla ihop bäddsoffan är också viktigt att tänka på med tanke på att du ska göra det två gånger varje dag.

Stil

Vilken stil du väljer på din bäddsoffa är helt upp till tyck och smak. Bäddsoffor finns i all utföranden från stilren avskalad med stålrör till strikt och stram finrumssoffa. Från den mjuka, pösiga, blommiga till den knarriga i svart konstläder. Din nya bäddsoffa ska passa in i stil med resten av dina möbler och vara en reflektion av dig. Det är därför våra bäddsoffor finns i så många olika utföranden för att just du ska kunna hitta soffan som passar just dig och ditt hem. Oavsett om bäddsoffan ska stå i ett tv-rum eller ett vardagsrum är det viktigt att du hittar en soffa i just den stil som du gillar.

Bäddsoffan- din extra säng

En bäddsoffa är en möbel som funnits i Sverige sedan medeltiden. Kökssoffan förvandlades till säng på natten genom att locket lyftes av och soffan drogs ut och blev bredare. I dag är det inte bara kökssoffor som förvandlas till säng på natten. Det finns en uppsjö av olika soffmodeller som kan förvandlas till säng på natten. Det finns allt från hörnsoffor till små 2-sitssoffor. En bäddsoffa kan vara en extra säng när man får gäster men inte har plats för ett gästrum, eller en mer permanent lösning när man inte har plats för både säng och soffa. Kvalitén på sängdelen är viktig att titta nog på om man har tänkt att använda soffan som sin permanenta säng och sova i den varje natt. Bäddsoffor är oftast tillverkade för att fungera som gästsängar några få nätter i taget. Hur enkel den är att fälla ihop och fälla ut är också viktigt att tänka på eftersom du ska göra detta två gånger varje dag.   Utformningen på klädseln är extra viktig att tänka på om du har små barn som snabbt smutsar ner en soffa. Välj då inte en i ljus klädsel. Välj istället en mönstrad som har avtagbar klädsel och som går att tvätta i en vanlig tvättmaskin.