Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök
Bild för kategori Mattor

Mattor

Hos oss på Walfrid Svenssons Möbler finner du många olika typer av kvalitetsmattor från kända varumärken som Axeco och Inhouse group. En snygg matta är ofta det som gör rummet och möblemanget komplett. Lite textil kan ändra känslan i ditt hem och även var göra din golv skön att gå på.
Det finns många olika typer av mattor som ullmattor, viskosmattor, wiltonmattor.
Besök gärna vår butik i Karlstad och hitta din favorit. Beställ i butiken eller via vår webbshop.

Alba - maskinvävd matta

Alba har ett oregelbundet och snyggt mönster i mjuka naturfärger. De mjuka färgerna passar in i många olika miljöer och det är lätt att matcha mattan med resterande inredning. Alba är en matta som är mjuk, enkel att hålla ren och är tillverkad i god kvalitet.

2 206 kr 2 595 kr

Amsterdam - handknuten matta

Amsterdam mattan är en fin handknuten matta i ren ull och av högsta kvalitet tillverkad av Axeco. Med mycket fin lyster.

Formgivare Anna-Johanna Ångström.

 

12 172 kr 14 320 kr

Bladmosaik - handknuten matta

Bladmosaik mattan är en väldigt omtyckt och populär handknuten matta i ren ull och av högsta kvalitet tillverkad av Axeco. Mattan har ett fint bladmönster med vackra klara färger med fin lyster. Mattan har en fin täthet och tjocklek som är skön under fötterna.

Formgivare Ingegerd Silow.

 

Mattan finns även i en handvävd varianten, se relaterad produkt nedan.

 

12 172 kr 14 320 kr

Bladmosaik - handvävd matta

Bladmosaik är en klassisk handvävd ull/röllakan matta från Axeco. Bladmosaik är vår mest exklusiva röllakansmatta med 100% ull från Nya Zeeland.

Formgivare Ingegerd Silow

 

Mattan finns även i en handknuten varianten, se relaterad produkt nedan.

5 304 kr 6 240 kr

Blåbär - handknuten matta

Blåbär mattan är en väldigt omtyckt och populär handknuten matta i ren ull och av högsta kvalitet tillverkad av Axeco. Mattan har ett fint mönster av blåbär i varma färger. Mattan har en fin täthet och tjocklek som är skön under fötterna.

Formgivare Anna-Johanna Ångström.

 

12 172 kr 14 320 kr

Bukett - handknuten matta

Bukett är en vacker handknuten ullmatta. Ullen är ett slitstarkt och tåligt material som stöter ifrån sig smuts. Mattan finns i flera olika storlekar och två olika färger.

Formgivare Anna-Johanna Ångström.

12 176 kr 14 325 kr

Esperanto -handknuten matta

Handknuten ullmatta i vitt med ett uttrycksfullt motiv av ansikten, blad och ormar i svart. Mattan tillhör en spännande och unik mattkollektion som formgivaren Ulrika Hydman Vallien designade för InHouse Group. Ulrikas välkända designuttryck och motiv bestående av slingrande ormar, tulpaner och målade ansikten har fått pryda den här vackra kollektionen mattor. Mattorna i kollektionen är en del av Ulrika Hydman Valliens fantastiska designskatt.

Esperanto vit har en fantastisk kvalitet i handknuten ull vilket gör mattan tät, tjock och slitstark, Ull är ett naturligt smutsavstötande naturmaterial och mattan är därför både lättskött och hållbar. Ett riktigt smycke för hemmet. 

15 891 kr 18 695 kr

Fitzroy - ryamatta

Fitzroy är en ryamatta med lång, tät lugg i polyester. Luggen är vävd med garn i två olika tjocklekar med en liten nyansskillnad, detta ger mattan en otroligt fin lyster och ett livfullt utseende. Mattan har en textilbaksida vilket gör att den får extra stadga och ligger snyggt på golvet. Fitzroy ger värme och karaktär och passar fint i exempelvis vardagsrummet eller sovrummet.

2 546 kr 2 995 kr

Gotland -handvävd matta

Gotland är en handvävd matta i fin ull. Matta som passar lika bra i vardagsrummet, matgruppen och sovrummet. Passar dig som tycker om att inreda med naturmaterial i lugna harmoniska färger. Ull är ett självrengörande och lättskött material. Varje matta är unik eftersom Gotland är handvävd. Detta betyder att varje matta inte ser exakt likadan ut, utan det kan förekomma exempelvis nyansskillnader.

2 886 kr 3 395 kr

Greenery Grey - handvävd matta

Greenery är en handvävd matta i ull med ett dekorativt organiskt mönster formgivet av den svenska designern Louise Videlyck. Greenery är vävd på en linbeige varptråd som syns i den vävda kanten på mattans kortsidor, hörnen pryds av en flätad ensam frans. Mönstret i mattan har en naturvit botten medan bladmotivet går i grå, beige och blå nyanser. Ull är ett slitstarkt material och den flatvävda kvalitén gör att Greenery passar fint i både vardagsrum, sovrum och kontor men även i matrummet. Med sin tydliga mönsterbild är detta en matta som tar för sig i rummet, lyfter inredningen och skapar ett personligt hem. 

8 496 kr 9 995 kr

Greenery Soft multi - handvävd matta

Greenery är en handvävd matta i ull med ett dekorativt organiskt mönster formgivet av den svenska designern Louise Videlyck. Greenery är vävd på en linbeige varptråd som syns i den vävda kanten på mattans kortsidor, hörnen pryds av en flätad ensam frans. Mönstret i mattan har en naturvit botten medan bladmotivet går i rosa, blå, gula och gröna nyanser. Ull är ett slitstarkt material och den flatvävda kvalitén gör att Greenery passar fint i både vardagsrum, sovrum och kontor men även i matrummet. Med sin tydliga mönsterbild är detta en matta som tar för sig i rummet, lyfter inredningen och skapar ett personligt hem. 

8 496 kr 9 995 kr

Höstlöv - handvävd matta

Höstlöv är en klassisk handvävd ull/röllakan matta från Axeco. Höstlöv är en  exklusiv röllakansmatta med 100% ull från Nya Zeeland.

Formgivare Ingegerd Silow

 

 

5 517 kr 6 490 kr

Lines - handknuten matta

Lines mattan är en fin handknuten matta i ull med en dekorativ bård runt mattan i matchande färgton. Mattan är knutna med sk Nepalknut och twistat garn och är av högsta kvalitet. Finns i flertals olika färger och storlekar.

 

Formgivare Anna-Johanna Ångström

7 076 kr 8 325 kr

Linne - handvävd matta

Linne är en klassisk handvävd ull/röllakan matta från Axeco i snyggt mönster. Linne är en exklusiv röllakansmatta med 100% ull från Nya Zeeland.

Formgivare Anna-Johanna Ångström

 

5 304 kr 6 240 kr

Loupelou Grå - handvävd matta

Handvävd matta i ull med ett dekorativt tulpanmönster formgivet av den svenska designern Louise Videlyck. Loupelou är vävd på en linbeige varptråd som syns i mattans fransrad. Mönstret i mattan har en naturvit botten medan blomstermotivet går i grå och beige nyanser. Ull är ett slitstarkt material och den flatvävda kvaliten gör att Loupelou passar fint i både vardagsrum, sovrum och kontor men även i matrummet. Med sin tydliga mönsterbild är detta en matta som tar för sig i rummet, lyfter inredningen och skapar ett personligt hem. 

8 496 kr 9 995 kr

Loupelou Rose - handvävd matta

Handvävd matta i ull med ett dekorativt tulpanmönster formgivet av den svenska designern Louise Videlyck. Loupelou är vävd på en linbeige varptråd som syns i mattans fransrad. Mönstret i mattan har en naturvit botten medan blomstermotivet går i rosa, gul, orange och beige. Ull är ett slitstarkt material och den flatvävda kvaliten gör att Loupelou passar fint i både vardagsrum, sovrum och kontor men även i matrummet. Med sin tydliga mönsterbild är detta en matta som tar för sig i rummet, lyfter inredningen och skapar ett personligt hem. 

8 496 kr 9 995 kr

Loupelou Röd - handvävd matta

Handvävd matta i ull med ett dekorativt tulpanmönster formgivet av den svenska designern Louise Videlyck. Loupelou är vävd på en linbeige varptråd som syns i mattans fransrad. Mönstret i mattan har en naturvit botten medan blomstermotivet går i rött, grönt, beige, gult och blått. Ull är ett slitstarkt material och den flatvävda kvaliten gör att Loupelou passar fint i både vardagsrum, sovrum och kontor men även i matrummet. Med sin tydliga mönsterbild är detta en matta som tar för sig i rummet, lyfter inredningen och skapar ett personligt hem. 

8 496 kr 9 995 kr

Lyon - handvävd matta

Lyon brown är en handvävd matta i fin ull. Mattan är vävd i en teknik som ger en grövre struktur med mycket liv. Tjockleken är ca 1 cm. Kortsidorna har en smal vävd kantning medan långsidorna avslutas av en vågig kant som ger en vacker och taktil känsla. En härligt tjock matta som är mjuk och skön att sätta fötterna på. Mattans kvalitet framhäver ullen på ett bra sätt och den svarta varptråden är en extra fin detalj. Ull är ett lättskött material eftersom den är naturligt smutsavvisande och slitstark. Lyon i färgställning brown är mörkt brun med en melerad effekt. En matta som passar i de flesta interiörer, stilar och rum. Inred med Lyon för att skapa en ombonad och mysig känsla i såväl vardagsrum som i matsal och sovrum. 

3 991 kr 4 695 kr

Mårbacka - handvävd matta

Handvävd röllakanmatta i ull. Mattan har ljust naturvit botten med ett stiliserat blomstermotiv längs med kanterna samt ett randigt mönster som löper tvärs över hela mattan. Blomstermotivet går i grönt, blått, gult och rött.

En vackert och klassiskt mönstrad matta i fräscha färger som passar fint till såväl matsalen som vardagsrummet. Mårbacka har ett tidlöst uttryck som passar i såväl moderna som mer traditionellt inredda miljöer. Mattan är vävd för hand i ren ull som är ett naturmaterial med många fina egenskaper. Förutom att ullgarnet ger vackra mattor så är det även naturligt smutsavvisande vilket gör mattan både slitstark och lätt att hålla ren och fräsch.

2 886 kr 3 395 kr

Nature -handvävd matta

Handvävd ullmatta i fin kvaltitet som bidrar med en härlig känsla till din inredning. Nature är vävd på ett speciellt sätt, vilket bidrar till de små bollarna som mattan pryds av. Mattan är mjuk och skön att gå på och passar i de flesta rum, oavsett om det är ditt sovrum, vardagsrum eller kök som behöver en matta. Då mattan är handvävd är varje matta unik, färger och storlek kan alltså variera från matta till matta.

 

3 991 kr 4 695 kr

Palett - handknuten matta

Palett är en handknuten matta i finaste ull. Mattan är knuten i ett effektfullt rutmönster i pigga nyanser av regnbågens alla färger. Palett är tjock och tät med en fin lyster. En handknuten matta i ren ull är en tidlös investering som håller från år till år. En uttrycksfull matta av bästa kvalitet som passar i de flesta rum. Tjockleken är ca 2 cm. 

Finns i två färgsättningar.

4 841 kr 5 695 kr

Sienna - handknuten matta

Sienna handknuten mattan är en fin handknuten matta i ull. Mattan finns i flera färgsättningar och storlekar.

Formgivare Malin Ångström.

7 608 kr 8 950 kr

Taza - handvävd matta

Taza mattam är en handvävd ullmatta med ett grafiskt triangelmönster i klara färger. Färgpaletten är en noga avvägd mix mellan olika färger, en matta som känns både uttrycksfull och harmonisk.  Taza har en energisk design som passar extra fint i en i övrigt avskalad inredning. En slät och vändbar ullmatta som Taza är lätt att sköta och passar därför bra att placera även i kök eller matsal. Tjockleken är ca 1 cm

Finns i två färgsättningar.

2 206 kr 2 595 kr

Tulipgarden - handknuten matta

Tulipgarden är en tjock och tät matta i handknuten ull. Den höga hantverksmässiga kvalitén gör Tulipgarden till en matta som håller sig fin under flera års tid. Tack vare ullens smutsavvisande egenskaper håller den sig också fräsch länge. Mattan tillhör en spännande och unik mattkollektion som formgivaren Ulrika Hydman Vallien designade för InHouse Group. Ulrikas välkända designuttryck och motiv bestående av slingrande ormar, tulpaner och målade ansikten har fått pryda den här vackra kollektionen mattor. Mattorna i kollektionen är en del av Ulrika Hydman Valliens fantastiska designskatt. En kollektion som passar perfekt för den som vill ge det lilla extra till sitt hem. 

15 891 kr 18 695 kr

Williams - handknuten matta

Williams mattan är en väldigt omtyckt och populär handknuten matta i ren ull och av högsta kvalitet tillverkad av Axeco. Mattan har ett fint mönster av päron med vackra klara färger med fin lyster. Mattan har en fin täthet och tjocklek som är skön under fötterna. Matta finns i två färger och flera storlekar.

Formgivare Anna-Johanna Ångström.

12 176 kr 14 325 kr

Vårvinter - handvävd matta

Vårvinter är en klassisk handvävd ull/röllakan matta från Axeco i snyggt mönster där kalla och varma toner möter varandra på ett fantatisk fint sätt. Vårvinter är en exklusiv röllakansmatta med 100% ull från Nya Zeeland.

Formgivare Ingegerd Silow.

 

5 304 kr 6 240 kr

Åkerö - handknuten matta

Åkerö mattan är en väldigt omtyckt och populär handknuten matta i ren ull och av högsta kvalitet tillverkad av Axeco. Mattan har ett fint mönster av äpplen med vackra klara färger med fin lyster. Mattan har en fin täthet och tjocklek som är skön under fötterna. Matta finns i tre färger och flera storlekar.

Formgivare Anna-Johanna Ångström.

12 176 kr 14 325 kr

Ängen - handvävd matta

Ängen är en klassisk handvävd ull/röllakan matta från Axeco. Ängen är en exklusiv röllakansmatta med 100% ull från Nya Zeeland.

Formgivare Ingegerd Silow

 

5 304 kr 6 240 kr

Örbyhus - handvävd matta

Örbyhus är en klassisk handvävd ull/röllakan matta från Axeco i snyggt mönster. Mattan tillverkas i högsta ullkvalitet med lin i varpen.

Formgivare Ingegerd Silow

 

5 304 kr 6 240 kr

Mattor

Mattor är någonting som förskönar varje rum och ger en mysig miljö där man kan trivas ordentligt. Oavsett vilken typ av matta du är ute efter online så har vi på Walfrid ett stort utbud av mattor i olika modeller och material och du kan garanterat hitta en matta som passar just din stil.

Rätt matta för rätt rum

Då det finns väldigt många olika typer av mattor på nätet så gäller det att skaffa rätt matta till rätt rum för att få den perfekta känslan och en trevlig miljö i rummet. Mattor Lämpar sig bra för i princip alla typer av rum i hemmet som exempelvis i hallen som en hallmatta eller dörrmatta, i barnrummet, vardagsrummet, badrummet eller köksmattor till köket.

Hos oss på Walfrid hittar du ett stort utbud av olika mattor för alla typer av rum så att du kan skaffa den mattan som passar just dig och dina önskemål. Vi har både designmattor, exklusiva mattor och handvävda ullmattor.

Dörrmattor och hallmattor

Då Hallen är det första intrycket dina gäster får när de besöker dig så är det självklart bra att ha en dörrmatta som ger ett bra första intryck. Dörrmattor är både perfekta att inreda med i hallen eftersom de både kan vara dekorativa och samtidigt fyller en smart funktion.

I stället för att dra in smuts eller snö på hallgolvet så kan man lägga in en fin dörrmatta som minimerar detta. Hos oss kan du välja mellan olika typer av dörrmattor eller entrémattor i olika material och olika storlekar så att du kan hitta just den som passar din hall bäst.

Vardagsrumsmattor

I Hem och hushåll så är det ofta vardagsrummet en plats där stora mattor gör sig väl. Hos oss på Walfrid hittar du ett stort utbud av olika vardagsrumsmattor av hög kvalitet och i många olika färger och utseenden. Vi har bland annat ullmattor, ryamattor och viskosmattor.

I vårt utbud hittar du ett stort urval av mattor i olika färger och toner med olika mönster som kan passa i just ditt vardagsrum. Något som ofta bidrar till en mysigare miljö i vardagsrummet är att lägga ut en stor matta i en trevlig färg under soffan och soffbordet, dessutom är mattan mjuk och skön att gå på.

Om du vill skapa en stor förändring i ditt vardagsrum så kan en stor vardagsrumsmatta göra en avsevärd skillnad i tv-rummet.

Badrumsmattor

En badrumsmatta har flera olika funktioner den kan fylla, bland annat är den dekorativ men det är även skönt att fortsätta fötterna på en skön matta istället för ett kallt badrumsgolv efter att man har duschat eller badat.

Genom att köpa matta online så kan du få en trevlig och trivsam matta i ditt badrum så du genast får en betydligt härligare miljö och det uppfyller även en funktion som gör det trevligare att vistas där. Hos oss på Walfrid hittar du ett stort utbud av badrumsmattor i olika former, storlekar och färger.

Beroende på hur stort badrum du har så kan du välja mellan både större och mindre badrumsmattor som du kan placera på rätt ställe i ditt badrum och som passar dig.

Mattor till barnens rum

För dig som har barn så erbjuder vi ett stort utbud av badrumsmattor, oavsett vilken ålder dina barn är i. Du hittar ett stort utbud av mattor i olika storlekar, former och färger samt i många olika prisklasser.

Mattor av hög kvalitet

Vi på Walfrid är självklart väldigt måna om hållbarheten och kvaliteten på det mattor vi erbjuder, oavsett vilket rum du ska ha dem i. Vi vet att mattor är något som behöver vara av slitstarkt material och därför ser vi till att endast leverera mattor av högsta kvalitet så att vi kan garantera en lång livslängd på din matta.

Vi strävar alltid efter att du som kund ska vara nöjd med ditt köp av matta hos oss och att du ska bli nöjd med dina produkter. Det är en självklar förutsättning för oss på Walfrid.se.

Hitta en matta som passar just dig

När man är ute efter en matta till ett specifikt rum så har man ofta vissa specifika önskemål om hur mattan ska se ut, hur stor den ska vara samt vilken färg man vill ha. Det här självklart viktigt att man köper en matta som man känner passar in i rummet och som man kan vara nöjd över.

Hos oss på Walfrid hittar du ett stort utbud av olika mattor till alla typer av rum i hemmet så att du kan skapa en trivsam och hemtrevlig miljö. En matta kan även fylla ytterligare funktioner utöver att den ger ett trevligt utseende i rummet.

En hallmatta kan exempelvis fungera bra som skydd mot smuts och annat som lätt kan dras in på hallgolvet, en vardagsrumsmatta kan ge en mysig och trevlig atmosfär samtidigt som den är mjuk och skön att gå på och har fötterna på.

En badrumsmatta ger både ett trevligare intryck i badrummet, men den är även skön att stå på efter att man har klivit ur duschen samt att vissa badrumsmattor kan absorbera en del vatten också. Så oavsett vilken typ av matta du är ute efter och till vilket rum så är vi nästan helt säkra på att du kan hitta den här hos oss.

Vi erbjuder slitstarka mattor av hög kvalitet i olika prisklasser och färger så att du kan köpa en matta som du blir nöjd med och som ofta uppfyller andra funktioner också.

Med det sagt så hoppas vi att du kan hitta den perfekta mattan för ditt hem och till rummet där du vill ha den. Kom ihåg att alla våra mattor är tillverkade av högsta kvalitet och vi garanterar en lång livslängd på dem, även vid tuffa påfrestningar

Stäng