Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök
Bild för kategori Vitrinskåp

Vitrinskåp

AK 1365 barskåp

AK 1365 från Naver Collection är ett skåp/barskåp med oval form som ger en nätt och luftig känsla. Även benställningen bidrar till detta. Skåpet är ett gediget hantverk och med väl tilltänkta lösningar. Ett skåp som kommer få en självklar plats i rummet. Välj mellan olika träslag och ytbehandlingar.

22 760 kr

AK 2740 skåp

AK 2740 är ett vackert klassiskt skåp formgiven av Nissen & Gehl för Naver Collection. Skåpet går att få i valfritt träslag tillsammans med vit corian topp. Underrede av stål. I skåpet gömmer sig två små lådor, samt två stycken justerbara hyllor i glas.

37 320 kr

AK 2742 Barskåp

Ett klassiskt barskåp med Corian topp och skjutdörrar, med stål underrede. Bakom dörrarna finns två små lådor, samt ett hyllplan i glas och även ett liggande vinställ till många härliga drycker.

43 175 kr

AK 2780 vitrinskåp

En underbar nytolkning utav det klassiska vitrinskåpet med glas både i fronten och på sidorna. Tillsammans med en stålbas får vitrinen en speciell elegans och en nästan svävande lätthet i rummet. Ett vackert och sofistikerat skåp som med dess rena linjer passar bra i de flesta hem och framhäver det bästa hos de föremål som placeras inuti. Designat av Ebbe Gehl.

55 135 kr

AK 2782 vitrinskåp

En underbar nytolkning utav det klassiska vitrinskåpet med glas både i fronten och på sidorna. Ett vackert och sofistikerat skåp som med dess rena linjer passar bra i de flesta hem och framhäver det bästa hos de föremål som placeras inuti. Designat av Ebbe Gehl.

56 835 kr

Ale skåp

Ale skåp har fyra dörrar med pushfunktion. Materialet är fanerad ek som är vitoljad och som kombineras med ett underrede i svart pulverlackad metall. Ale är en serie som innehåller matbord, förvaringar, soffbord och mediabänkar.

10 035 kr 11 150 kr

Bedrock skåp

Bedrock skåp är för dig som är ute efter ett modernt skåp. Skåpet är i fanérad vitoljad ek med underrede i svartbetsat trä. Skåpet ingår i serien Bedrock från Torkelson.

13 041 kr 14 490 kr

Ekliden vitrinskåp

Ekliden vitrinskåp i oljad massiv ek/ ek faner. Vitrinen har 2+2 dörrar, 2 lådor och flyttbara hyllplan. Handtagen är i aluminium i en snygg design. Vitrinskåpet ingår i Ekliden serien från Torkelson.

14 256 kr 15 840 kr

Ekliden vitrinskåp 3 dörrar

Ekliden vitrinskåp i oljad ek faner. Vitrinen har 3 dörrar, 3 lådor och flyttbara hyllplan. Handtagen är i aluminium i en snygg design. Vitrinskåpet ingår i Ekliden serien från Torkelson.
13 851 kr 15 390 kr

Hovdala hörnvitrinskåp

Hovdala hörnvitrinskåp i massiv oljad ek/ekfanér. Skåpet har flyttbara hyllplan. Vitrinskåpet ingår i Hovdala serien från Torkelson.
11 484 kr 12 760 kr

Hovdala vitrinskåp bred

Hovdala vitrinskåp bred i massiv oljad ek/ ek faner. Skåpet finns även i en smalare variant. Vitrinskåpet ingår i Hovdala serien från Torkelson.

22 302 kr 24 780 kr

Joel skåp

Joel skåp i fanerad rökoljad ek. Två dörrar med push to open beslag. två flyttbara hyllplan bak varje dörr ger möjlighet till flexibel förvaring.

9 801 kr 10 890 kr

Löderup vitrinskåp

Löderup vitrinskåp i fanerad/massiv rökoljad ek med smakfulla detaljer som svarvade ben, rundad kant på toppskiva och runda hörn. Produkten har två vitrindörrar och tre glashyllplan som ger möjlighet till stor förvaring. Medföljande belysning.

17 991 kr 19 990 kr

Nordik vitrin smal

Nordik vitrinskåp smal med en glasdörr och två lådor, skåpet har även glas på sidorna av skåpet. Gjord i massiv / Fanérad vitoljad ek. Svarvade ben och handtag i metall. Vitrinskåpet ingår i Nordik serien från Torkelson.
9 891 kr 10 990 kr

Nordik vitrinskåp

Nordik vitrinskåp i vitoljad massiv/ ek faner. Vitrin skåpet består av en liten buffé och en vitrinöverdel med flyttbara fyllplan. Svarvade ben och metall handtag. Vitrinskåpet ingår i Nordik serien från Torkelson.

16 490 kr

Prio vitrinskåp

Förvaringsserien Prio utgörs av skåp och vitriner i fyra olika utföranden för att passa olika behov och boenden. Prio tillgodoser flera individuella inredningsstilar då den antingen kan fås i massiv björk eller ek, och få en ytbehandling eller kulör enligt individuell smak. Genom att alla beståndsdelar är gjorda i trä upplevs Prio exklusiv och naturnära. Det vackra i massivt trä visas upp i detaljer såsom urskålningen av toppen och handtagen samt den avrundade benställningen

36 175 kr

Racquet vitrinskåp

Racquet-seriens prickar in rotting-trenden med stor precision. Formgivningen är djupt rotad i den skandinaviska designtraditionen och kryddad med ett modernistiskt formspråk som lämnar eko från 20-talets designikoner. Rottingens transparens står i stark kontrast mot den kraftiga ramen i massiv ek. Racquet mediabänk har tre dörrar och bakom varje dörr finns ett hyllplan.

21 990 kr

Rainbow Vitrinskåp

Rainbow vitrin är en djärv och träffsäker lek med raka linjer och med handtag i en innovativ och böljande form. Ordning och reda bakom glasluckorna, för att framhäva dina kära ting, eller ”alla-måste-ha” saker i ett kaos bakom träluckorna. Sideboard och vitrin har dämpade luckor som ger en långsam och behaglig stängning. Glas och träluckor ingår, du väljer själv vilka du monterar.

14 440 kr

SM 307 vitrinskåp

SM 307 är ett vitrinskåp från Skovby. Skåpet har en väldigt fin finish och snygg design. Skåpet levereras med två glashyllor, ett trähyllplan och två LED lampor. Välj bland flera träslag och ytbehandlingar.

18 399 kr

SM 452 vitrinskåp

SM 452 är ett vitrinskåp från Skovby. Skåpet har glas även på sidorna som ger en mer luftig och öppen känsla. Skåpet har en väldigt fin finish och snygg design. Skåpet levereras med fyra glashyllor och två LED lampor. Välj bland flera träslag och ytbehandlingar men även mellan tre olika färger på benen.

24 698 kr

SM 914 skåp

Skåpet har tre hyllor bakom två dörrar, ett öppet fack, en låda och LED-lampa. Användning av aluminiumlistor på sidokanter och specialdesignade aluminiumhandtag ger denna hylla en unik touch.

16 899 kr

SM 923 skåp

Skåpet har två dörrar, två öppna fack, två lådor och LED-beslysning. Användning av aluminiumlistor på sidokanter och specialdesignade aluminiumhandtag ger denna hylla en unik touch.

22 599 kr

Vitrinskåp

Ett vitrinskåp är ett skåp med glasdörrar. Namnet kommer från latinets ord för glas ”vitrum”.

På 1700talet var vitrinskåpet en mycket högaktad möbel i finare hem. Där visade familjerna upp sina finaste glas och sina dyrbaraste och mest exotiska ägodelar. På 1800talet i med folkskolans införande steg läskunnigheten i Sverige. Då började man förvara hemmets böcker i sitt vitrinskåp tillsammans med porslinsfigurer. Att äga böcker var ett sätt att visa att man var bildad. På 1960talet fick vitrinskåpet ett stort uppsving. I och med att tv:n gjorde sitt intåg i våra hem blev en kombinerad bokhylla/vitrinskåp med plats för en tv ett måste i alla vardagsrum. I vitrinskåpet skulle man visa upp alla sina charterfynd för att skryta med att man hade råd att flyga på semester. Vackra flaskor med bananlikör, whiskey och sherry från taxfree skulle ställas fram och visas upp. I dag har vitrinskåpet blivit en trendig inredningsdetalj som stajlas med allt från udda fat till prydnadsföremål eller foton. Det finns i dag inte ett heminredningsmagasin utan en bild på ett stajlat vitrinskåp.

Våra leverantörer

Skovby

Skovbyär ett danskt familjeföretag som har tillverkat möbler sedan 1933. Det grundades av möbelsnickaren Thorvald Rasmussen. Från början gjorde Thorvald möbler på beställning i ett litet snickeri men inom 20 år hade beställningarna blivit så många att det lilla snickeriet fick byggas ut och byggas om till en möbelfabrik. Än i dag drivs företaget av Thorvalds barnbarn, Preben och Jörgen Rasmussen. Trotts att snickeriet har växt och utökats med en maskinpark så har inte känslan för kvalité gått förlorad. Än i dag tillverkas möblerna av yrkesskickliga möbelsnickare och med material av högsta standard.

Torkelsson

Torkelson i Skånes Fagerhult är ett av Sveriges äldsta möbelföretag. De hat tillverkat möbler sedan mitten av 1950 talet. All tillverkning sker i Sverige av skickliga finsnickare. Även om man självklart använder olika maskiner i produktionen görs fortfarande mycket för hand. Torkelssons tillverkar möbler i massivt trä av bästa kvalité, men de har även möbler gjorda av MDF.

Naver collection

Naver collection är en dansk firma som saluför möbler från två olika möbelfabriker i Danmark. Den första heter AK och grundades av finsnickaren Aksel Kjersgaard 1955 i Odder. Aksel hade spenderat tre år som kringresande möbelsnickare runt om i Europa och i Marocko. När han kom hem till Danmark igen startade han sin egen möbelfirma och firman har sedan dess skapat möbler som vunnit renommé långt utanför Danmarks gränser.

Den andra möbelfabriken som levererar möbler till Naver collection är Gramrode möbelfabrik. Fabriken grundades 1924 och tillverkade från början mest soffor och fåtöljer. På 1960 talet började man även tillverka matsalsmöbler (bord, stolar och skänkar) i massivt trä. Många av deras möbler är tillverkade i ädelträ vilket kräver extrastor yrkesskicklighet.

Stolab

Snickerifabriken Stolab startade år 1907 och har alltid haft som huvudsyfte att tillverka pinnstolar i lövträ. Fabriken ligger i Smålandsstenar. I dag tillverkar fabriken även andra möbler än stolar. Fabriken ligger än i dag på samma plats som 1907 även om lokalerna har moderniserats och utökats med bättre maskiner. Alla möbler som tillverkas på fabriken tillverkas av välutbildade finsnickare med stor yrkesskicklighet. Möblerna är inte maskintillverkande helt och hållet utan mycket av arbetet görs fortfarande för hand. Det är den avgörande faktorn för att kvalitén kan hållas så hög. Fabriken har över 100 års erfarenhet av att arbeta med trä och tar bara in de bästa brädorna av björk, ek och ask.

Våra Vitrinskåp

AK2780

Naver Collection är kända för sina strama avskalade möbler och det här vitrinskåpet är inget undantag. Det är ett högt vitrinskåp med glas både på sidorna och i dörrarna. Skåpet tillverkas i massivt trä och kan fås i fyra olika träslag, ask, alm ek och valnöt. Skåpet står på en ställning av stål vilket bidrar till det eleganta intrycket.

AK2782

Naver collection har också gjort vitrinskåpet AK2782. Den är lika smäcker som 2780 men har svarvade träben istället för stålben vilket ger den ett helt annat intryck. Det här vitrinskåpet kan också fås i fyra olika träslag och antingen betsad i en mörkare nyans eller bara lackad eller oljad.

Bridge

Torkelssons har gjort en egen tolkning av vitrinskåpet med denna möbel. Den har lådor och en skåpsdörr, öppna hyllplan och en vitrindel med glasdörr. Lådorna och alla skåpsluckor är försedda med push beslag, vilket gör att lådan öppnas om man trycker in den. De olika dimentionerna möter varandra på ett lekfullt sätt och gör att vitrinskåpet känns nytt och modernt.

Ekliden

Ekliden är ett av Torkelssons mest klassiska vitrinskåp. Stilen påminner om allmoge sent 1800tal. Den eleganta fasade kanten mellan den glasklädda överdelen och underdelen med luckor i massivt trä förstärker känslan av stil och klass. De två lådorna återfinns även hos Carl Malmstens vitrinskåp Herrgården. Detta vitrinskåp känns traditionellt mer än modernt, klassiskt mer än lekfullt. Det passar perfekt till den som gillar det klassiska framför det avskalade.

Kalmar

I och med detta vitrinskåp har Torkelssons gått ytterligare ett steg mot nationalromantiken. Underdelen har spegelluckor i massivt trä och två lådor. Överdelen har två öppna hyllplan och sedan en del med glasluckor. Den här modellen var populär i finare bondgårdshem på slutet av 1800talet. För den som gillar möbler med patina och en historia är det här vitrinskåpet ett perfekt val. Det tillverkas i lackad björk och går lätt att matcha med ärvda möbler och auktionsfynd. Ett mycket vackert val till ditt hem.

SM307

Detta vitrinskåp från danska Skovby levereras med glashylllan och led belysning. Just belysning är något som kommit tillbaka på sista tiden från glansdagarna på 1980 talet när vi till och med skulle ha belysning på våra tavlor. Skåpsdelen nertill med massiva luckor och överdelen med glasluckor är inte avgränsade från varandra utan smälter ihop till en helhet. Detta ger vitrinskåpet en viss 60tals känsla.

SM452

SM452 från Skovby tar glas till en ny nivå. Stora obrutna glaspartier i dörrarna och hyllplan av glas gör att vitrinskåpet påminner om en monter på ett museum. Även sidstyckena har stora glaspartier. När man tänder de två ledlamporna högst upp blir vitrinskåpet till en vacker ljuspunkt i vilket rum som helst. Det eleganta underredet av metall gör att skåpet känns som om de svävade i luften.

Det här var ett axplock av alla de olika stilar och varumärken vi har att erbjuda i vår butik. Kom gärna in och titta närmare.

Stäng