Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök
Bild för kategori Bänkar

Bänkar

Hos oss på Walfrid Svenssosn möbler finner du många olika bänkar. En snygg bänk att sitta på kan användas både i hallen eller i sovrummet. Varför inte välj bänk med förvaring i form av lådor eller lock.
Besök gärna vår butik i Karlstad och hitta din favorit. Beställ i butiken eller via vår webbshop.

Alme pall

Alme pall är en nätt pall som passar in i dom flesta rum hemma. Pallen finns i olika utföranden. Tillverkad av Oscarssons Möbel i Småland.

3 830 kr

Cora Bänk

Nadja bänk är en nätt bänk som passar in i dom flesta rum hemma, med snygga svarta detaljer. Bänken finns i olika utföranden. Tillverkad i massiv ek av Oscarssons Möbel i Småland.

5 995 kr

Cora Sideboard

Cora sideboard är en liten nätt sideboard med en praktisk låda för det trånga utrymmet eller varför inte i hallen, med snygga svarta detaljer. Möbeln är tillverkad i Småland och med massiv ek med olika ytbehandlingar.

5 870 kr

Klinte bänk 162cm

Klinte hallbänk med lock. Välj mellan vitlack, svartlack, grålack eller ek/ekfanér. Finns i tre olika storlekar. Bänken ingår i Klinte serien från Torkelson.

8 990 kr

Klinte bänk 47cm

Hallbänk med lock. Välj mellan vitlack, svartlack eller ek/ekfanér. Välj även mellan tre olika tyger. Finns i tre olika storlekar. Bänken ingår i Klinte serien från Torkelson.

3 740 kr

Klinte Bänk 92cm

Hallbänk med lock. Välj mellan vitlack, svartlack, grålack eller ek/ekfanér. Välj även mellan tre olika tyger. Finns i tre olika storlekar. Bänken ingår i Klinte serien från Torkelson.

5 350 kr

Meja bänk

Meja bänk är en nätt bänk som passar in i dom flesta rum i hemmet. Bänken finns i olika utföranden. Du väljer själv färg på stomme och önskad dyna. Tillverkad i massiv ek av Oscarssons Möbel i Småland.

5 995 kr

Meja pall

Meja pall är en nätt pall som passar in i dom flesta rum i hemmet. Pallen finns i olika utföranden. Du väljer själv färg på stomme och önskad dyna. Tillverkad i massiv ek av Oscarssons Möbel i Småland.

3 830 kr

Nadja bänk

Nadja bänk är en nätt bänk som passar in i dom flesta rum hemma. Bänken finns i olika utföranden. Tillverkad av Oscarssons Möbel i Småland.

5 995 kr

Bänkar

Är du på jakt efter en bänk till hemmet kan du garanterat hitta det du söker i vårt sortiment. Vi har många olika typer av bänkar och anpassade för en mängd olika ändamål. Likaväl som en bänk kan vara en praktisk möbel kan det också fungera alldeles utmärkt som en separat inredningsdetalj.

Många användningsområden

Genom att byta ut 2 av dina matsolar runt matbordet till en bänk kan du på ett snyggt och stilrent sätt få till att fler personer får plats runt bordet. Annars kan du använda bänken som en inredningsdetalj och förvara växter eller kanske filtar på. Det finns många olika tänkbara designer på bänkar i vårt utbud.

I hallen kan en bänk vara perfekt för att använda när du behöver knyta skorna eller bara för att ställa av dig exempelvis en väska eller påse. Kanske vill du göra något nytt i vardagsrummet men vet inte riktigt vad eller hur du ska göra, byt ut skänken mot en bänk och placera växter, dekorationer eller möjligen tavlor på den så länge och du har fått ett helt nytt rum. Bänkar är den perfekta lösningen att förnya rum med då den är lätt att flytta vid behov.

Härlig och dold inredningsdetalj

När man tänker på inredning och vad man ska köpa till sitt hem när man vill förnya är det oftast gardiner, kuddar, mattor, dekorationsprylar och kanske en ny soffa. Det behöver inte vara så otroligt mycket du bör köpa för att känna att du fått ett nytt rum. En bänk är den perfekta detaljen i ett hem som man kan dekorera precis hur man vill. Kanske vill du måla den i någon färg du gillar, förvara favoritblomman på den eller bara ha den tillgänglig att flytta till närmaste bord ifall man har gäster.

Utöver dess mångsidighet kan en bänk också vara vacker och praktisk. Ett rum blir extra ombonat och kan kännas mer exklusivt när man har möjligheten att slå sig ner bara så där. En bänk passar perfekt för likaväl barnfamiljen som för dig som bor ensam.

Billigt alternativ till stora möjligheter

En bänk som är designad lite annorlunda och läckert kan förändra allt i både ett stort och litet rum, eller kanske balkongen eller uteplatsen kan få sig ett rejält lyft. Det klassiska användningsområdet för en bänk är en hall där den ger möjlighet att både sitta på samt förvara saker på.

Ett annat tips där du kan förvara din bänk är vid fotändan på din säng, det ger en känsla av att vara på hotell och kan öka mysfaktorn betydligt i sovrummet. Utöver alla de möjligheterna vi tipsat om här kan det också bli en otroligt vacker och unik rumsavdelare. Det är kort och gott bara fantasin som sätter stopp för vilka möjligheter en bänk kan ge dig när det kommer till inredning.

Utomhus

Känner du att du vill ha en bänk som du kan använda i utomhusmiljön på verandan, balkongen eller kanske mitt ute i trädgården så behöver du välja en av rätt material. Det ska vara ett material som tål de flesta vädren vi har här i Sverige så som snö, regn, blåst och framför allt värmen av solen. Det finns många bra produkter du kan använda dig av för att öka livslängden på din bänk som förvaras utomhus utan något annat skydd över sig så som presenning.

Vanliga frågor

 • Hur stor bör en bänk vara?
  Det finns inget rätt svar på den här frågan för allt beror på hur utrymmet ser ut där du tänkt förvara din bänk. Men det beror även på vad du tänkt använda bänken till. Om man talar om hur lång en bänk kan vara kan vi nog svara att den kan vara oändligt lång så där finns inget rätt svar men oftast är alla bänkar lika höga för att utgöra en bekväm och ergonomisk sittställning. Eftersom en bänk är gjort för ett enda ändamål egentligen nämligen att sitta på så är den också anpassad efter rekommenderade ergonomiska mått.

 • Kan jag få en bänk måttanpassad efter mina behov?
  Hittar du inte en bänk med den storleken du söker för ditt ändamål så kontakta oss så hjälper vi dig gärna att ta fram andra alternativ som passar dina önskemål. Vi är flexibla och otroligt tillmötesgående med att lösa precis det som du söker till ditt hem.

 • Kan jag välja med ryggstöd på min bänk?
  Självklart, det finns många olika modeller på bänkar i vårt sortiment och där ibland finns flertalet bänkar både med och utan ryggstöd.

 • Vad bör jag välja med eller utan mjuk dyna?
  Även den här typen av frågor är vad du själv gillar och vad du vill ha men även till vilket användningsområde du tänkt för din bänk. Det finns bänkar som endast är gjorda i metall eller trä men också bänkar med fast eller löstagbar dyna upptill. Fördelen med en löstagbar är att du själv kan ändra tyger och anpassa det efter inredningstrender eller årstider du vill följa.

Kan jag montera fast min bänk?Allt beror på även här vilket användningsområde du tänkt för din bänk och hur möjligheterna till fastmontering ser ut på platsen. Men det kan även bero på vilket material din bänk är gjord av. Man kan både förankra bänkar i golv eller mark samt i väggar för att förhindra att de väljer eller flyttas till obehörigt området i eller utanför hemmet.

Stäng