Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök
Bild för kategori Bänkar

Bänkar

Hos oss på Walfrid Svenssosn möbler finner du många olika bänkar. En snygg bänk att sitta på kan användas både i hallen eller i sovrummet. Varför inte välj bänk med förvaring i form av lådor eller lock.
Besök gärna vår butik i Karlstad och hitta din favorit. Beställ i butiken eller via vår webbshop.

Hillmond bänk

Hillmond sittbänk i vitpigmenterad ek eller ek med tyg i en vacker beige ton skapar en välkomnande och harmonisk känsla i din hall. Förvara dina saker organiserade och behåll hallens rena utseende med hjälp av de två praktiska mjukstängande lådorna. Dessutom levereras hallbänken helt monterad, så att du direkt kan njuta av den praktiska förvaringen. Kollektionen Hillmond är synonymt med hög kvalitet, vackra trädetaljer och harmonisk skandinavisk design. Kombinera gärna bänken med andra produkter från kollektionen Hillmond för en enhetlig stil. 

 

 

 

3 821 kr 4 495 kr

Klinte bänk 162cm

Klinte hallbänk med lock. Välj mellan vitlack, svartlack eller grålack. Finns i tre olika storlekar. Bänken ingår i Klinte serien från Torkelson.

7 931 kr 9 330 kr

Klinte bänk 47cm

Hallbänk med lock. Välj mellan vitlack, svartlack eller ek/ekfanér. Välj även mellan tre olika tyger. Finns i tre olika storlekar. Bänken ingår i Klinte serien från Torkelson.

3 256 kr 3 830 kr

Klinte Bänk 92cm

Hallbänk med lock. Välj mellan vitlack, svartlack, grålack eller ek/ekfanér. Välj även mellan tre olika tyger. Finns i tre olika storlekar. Bänken ingår i Klinte serien från Torkelson.

4 667 kr 5 490 kr

Bänkar till hemmet

Är du på jakt efter en bänk till hemmet kan du garanterat hitta det du söker i vårt sortiment. Vi har många olika typer av bänkar och anpassade för en mängd olika ändamål. Likaväl som en bänk kan vara en praktisk möbel kan det också fungera alldeles utmärkt som en separat inredningsdetalj.

Många användningsområden av våra bänkar

Genom att byta ut 2 av dina matsolar runt matbordet till en bänk kan du på ett snyggt och stilrent sätt få till att fler personer får plats runt bordet. Annars kan du använda bänken som en inredningsdetalj och förvara växter eller kanske filtar på. Det finns många olika tänkbara designer på bänkar i vårt utbud.

I hallen kan en bänk vara perfekt för att använda när du behöver knyta skorna eller bara för att ställa av dig exempelvis en väska eller påse. Kanske vill du göra något nytt i vardagsrummet men vet inte riktigt vad eller hur du ska göra, byt ut skänken mot en bänk och placera växter, dekorationer eller möjligen tavlor på den så länge och du har fått ett helt nytt rum. Bänkar är den perfekta lösningen att förnya rum med då den är lätt att flytta vid behov.

Härlig och dold inredningsdetalj

När man tänker på inredning och vad man ska köpa till sitt hem när man vill förnya är det oftast gardiner, kuddar, mattor, dekorationsprylar och kanske en ny soffa. Det behöver inte vara så otroligt mycket du bör köpa för att känna att du fått ett nytt rum. En bänk är den perfekta detaljen i ett hem som man kan dekorera precis hur man vill. Kanske vill du måla den i någon färg du gillar, förvara favoritblomman på den eller bara ha den tillgänglig att flytta till närmaste bord ifall man har gäster.

Utöver dess mångsidighet kan en bänk också vara vacker och praktisk. Ett rum blir extra ombonat och kan kännas mer exklusivt när man har möjligheten att slå sig ner bara så där. En bänk passar perfekt för likaväl barnfamiljen som för dig som bor ensam.

Billigt alternativ till stora möjligheter

En bänk som är designad lite annorlunda och läckert kan förändra allt i både ett stort och litet rum, eller kanske balkongen eller uteplatsen kan få sig ett rejält lyft. Det klassiska användningsområdet för en bänk är en hall där den ger möjlighet att både sitta på samt förvara saker på.

Ett annat tips där du kan förvara din bänk är vid fotändan på din säng, det ger en känsla av att vara på hotell och kan öka mysfaktorn betydligt i sovrummet. Utöver alla de möjligheterna vi tipsat om här kan det också bli en otroligt vacker och unik rumsavdelare. Det är kort och gott bara fantasin som sätter stopp för vilka möjligheter en bänk kan ge dig när det kommer till inredning.

Bänkar i utomhusmiljöer

Känner du att du vill ha en bänk som du kan använda i utomhusmiljön på verandan, balkongen eller kanske mitt ute i trädgården så behöver du välja en av rätt material. Det ska vara ett material som tål de flesta vädren vi har här i Sverige så som snö, regn, blåst och framför allt värmen av solen. Det finns många bra produkter du kan använda dig av för att öka livslängden på din bänk som förvaras utomhus utan något annat skydd över sig så som presenning.

Vanliga frågor om bänkar

 • Hur stor bör en bänk vara?

  Det finns inget rätt svar på den här frågan för allt beror på hur utrymmet ser ut där du tänkt förvara din bänk. Men det beror även på vad du tänkt använda bänken till. Om man talar om hur lång en bänk kan vara kan vi nog svara att den kan vara oändligt lång så där finns inget rätt svar men oftast är alla bänkar lika höga för att utgöra en bekväm och ergonomisk sittställning. Eftersom en bänk är gjort för ett enda ändamål egentligen nämligen att sitta på så är den också anpassad efter rekommenderade ergonomiska mått.

 • Kan jag få en bänk måttanpassad efter mina behov?

  Hittar du inte en bänk med den storleken du söker för ditt ändamål så kontakta oss så hjälper vi dig gärna att ta fram andra alternativ som passar dina önskemål. Vi är flexibla och otroligt tillmötesgående med att lösa precis det som du söker till ditt hem.

 • Kan jag välja med ryggstöd på min bänk?

  Självklart, det finns många olika modeller på bänkar i vårt sortiment och där ibland finns flertalet bänkar både med och utan ryggstöd.

 • Vad bör jag välja, bänk med eller utan mjuk dyna?

  Även den här typen av frågor är vad du själv gillar och vad du vill ha men även till vilket användningsområde du tänkt för din bänk. Det finns bänkar som endast är gjorda i metall eller trä men också bänkar med fast eller löstagbar dyna upptill. Fördelen med en löstagbar är att du själv kan ändra tyger och anpassa det efter inredningstrender eller årstider du vill följa.

Kan jag montera fast min bänk?

Allt beror på även här vilket användningsområde du tänkt för din bänk och hur möjligheterna till fastmontering ser ut på platsen. Men det kan även bero på vilket material din bänk är gjord av. Man kan både förankra bänkar i golv eller mark samt i väggar för att förhindra att de väljer eller flyttas till obehörigt området i eller utanför hemmet.