Tel: 054-21 08 91 Fraktfri leverans i hela landet
Lilla Åland är en sann trotjänare i Stolabs sortiment och en favorit som vid många tillfällen fått representera god svensk 1900-talsdesign. Inspirationen fick Carl Malmsten vid ett besök i Finnströms kyrka på Åland, där några olika pinnstolar stod uppradade. Han ritade av dessa och efter vissa egna justeringar och kompletteringar, typiska för Carl Malmstens stil, kunde en serietillverkning påbörjas
OBS! Denna produkt omfattas inte av ångerrätten då den ingår inte i vårt ordinarie sortiment och måste specialbeställas.
Lilla Åland som karmstol blev en naturlig efterföljare och ett komplement till den ursprungliga pinnstolen. Karmstolen passar lika bra i ett helt möblemang tillsammans med Lilla Åland pinnstol som solitär möbel.
Lilla Åland stol från Stolab – en svensk möbelklassiker och ett typexempel på hållbar svensk formgivning! Denna älskade pinnstol designades av formgivaren Carl Malmsten 1942 och tillverkas än idag, precis som för hundra år sedan, av den småländska möbelfabriken Stolab. Stolen Lilla Åland från Stolab är en rustik och enkel stol som är ett kärt inslag i många svenska hem. Formgivaren Carl Malmsten fick idén till stolen då han ledde en slöjdkurs 1938 i Finströms kyrka på Åland, där han förälskade sig i ett par handgjorda pinnstolar som han ritade av. Denna ritning utgjorde grunden för den slutliga stolsdesignen av Lilla Åland. Malmstens version av den åländska pinnstolen började serietillverkas på möbelfabriken Stolab i Smålandsstenar på 40-talet och pinnstolen formges, tillverkas och monteras i samma fabrik än idag. Stolab har tillverkat tidlösa möbler av massivt svenskt trä sedan 1907 och fabriken genomsyras av ledorden; egen svensk tillverkning, formgivning, funktion och miljöansvar.
Lilla Åland är en sann trotjänare i Stolabs sortiment och en favorit som vid många tillfällen fått representera god svensk 1900-talsdesign. Inspirationen fick Carl Malmsten vid ett besök i Finnströms kyrka på Åland, där några olika pinnstolar stod uppradade. Han ritade av dessa och efter vissa egna justeringar och kompletteringar, typiska för Carl Malmstens stil, kunde en serietillverkning påbörjas.