Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök

Hos oss på Walfrid Svenssons Möbler hittar ni kvalitéts stolar från kända varumärken. I vårt sortiemnt har vi klassiker så som Lilla Åland stolen designad av Carl Malmsten och Pinnockio stolen designad av Yngve Ekström. Ni hittar även Naver Collections stol Tiger hos oss. Besök gärna vår butik i Karlstad och prova ut din favorit. Beställ i butiken eller via vår webbshop.

ZigZag lounge stol

Gästdesigner av ZigZag lounge stol är Madeleine Jonsson, Sara Karlsson och Josephine. De studerade Inredning och design tillsammans på Art College i Göteborg, där de designade en lounge stol. Tillsammans med Markus Johansson har en vidareutveckling av stolen gjorts för att ingå i ZigZag kollektionen. Konsten att göra en kollektion handlar om balans och känsla. Formgivare Markus Johansson har skapat detta utifrån en karakteristisk pinnstol, med avspända sittvinklar och skön sittkomfort. ZigZag är en generös möbelkollektion med genuina detaljer, svarvade pinnar och med ett tydligt grafiskt uttryck. ZigZag erbjuder en lång rad valmöjligheter, både när det gäller material, färg och kompletterande stolsdynor. I kollektionen ingår stolar, soffa, lounge stol, pallar, barstolar, barpallar, sideboard och matbord i massiva material i många färger och med flera valmöjligheter. De sistnämnda är dimensionerad att passa extra bra i mindre kök. ZigZag kollektionen inbjuder till möten och fest såväl i privat som offentlig miljö. Allt i vacker massivträ som faktiskt är ett levande material. Denna design avviker helt från all annan design genom att ha ett ZigZag mönster i ryggpartiet. Dessutom får stolen ett modernt och kaxigt uttryck genom att såväl toppstycke som framkant sits är smalare än bakkant sits. Hela formgivningen har skapats genom denna omvända form mot traditionellt designade stolar. Såväl sits på stol, som bord och sargkant samt sideboardkanter har en rundning som går igenom hela kollektionen och skapar dess karaktär.

6 990 kr

ZigZag pall

ZigZag pall har en skålad och bekväm sits, där du även kan välja till dyna i samma passform.

1 276 kr

ZigZag soffa

En oemotståndlig flirt med det strama, enkla, och ständigt tidsenliga. Lättplacerad och nätt är soffan Zigzag som är formgiven av Markus Johansson. Konsten att göra en kollektion handlar om balans och känsla. Formgivare Markus Johansson har skapat detta utifrån en karakteristisk pinnstol, med avspända sittvinklar och skön sittkomfort. ZigZag är en generös möbelkollektion med genuina detaljer, svarvade pinnar och med ett tydligt grafiskt uttryck. ZigZag erbjuder en lång rad valmöjligheter, både när det gäller material, färg och kompletterande stolsdynor. I kollektionen ingår stolar, soffa, lounge stol, pallar, barstolar, barpallar, sideboard och matbord i massiva material i många färger och med flera valmöjligheter. De sistnämnda är dimensionerad att passa extra bra i mindre kök. ZigZag kollektionen inbjuder till möten och fest såväl i privat som offentlig miljö. Allt i vacker massivträ som faktiskt är ett levande material. Denna design avviker helt från all annan design genom att ha ett ZigZag mönster i ryggpartiet. Dessutom får stolen ett modernt och kaxigt uttryck genom att såväl toppstycke som framkant sits är smalare än bakkant sits. Hela formgivningen har skapats genom denna omvända form mot traditionellt designade stolar. Såväl sits på stol, som bord och sargkant samt sideboardkanter har en rundning som går igenom hela kollektionen och skapar dess karaktär.

7 990 kr

ZigZag stol

ZigZag är en exklusiv pinnstol i massivt material. Formgivare Markus Johansson har skapat detta utifrån en karakteristisk pinnstol, med avspända sittvinklar och skön sittkomfort. ZigZag är en generös möbelkollektion med genuina detaljer, svarvade pinnar och med ett tydligt grafiskt uttryck. ZigZag erbjuder en lång rad valmöjligheter, både när det gäller material, färg och kompletterande stolsdynor. I kollektionen ingår stolar, soffa, lounge stol, pallar, barstolar, barpallar, sideboard och matbord i massiva material i många färger och med flera valmöjligheter. De sistnämnda är dimensionerad att passa extra bra i mindre kök.

2 796 kr

Stolar

Trästolar har funnits i Sverige sedan järnåldern. Vi har en rik tradition av gediget hantverk i det här landet. Nu förtiden tillverkas väldigt få stolar som hantverk utan med maskiner i fabriker. Designen har också utvecklats så att det i dag finns en ofantlig mängd olika stilar och materialval att välja på. På senare år har t.ex. den klädda stolen blivit allt mer populär. Först klädd sists och nu med stoppning i både sists och ryggstöd. När du ska välja stolar finns de många aspekter att ta i beaktande, inte bara i färg och form utan även i materialval. Nyare stolar kan ha inslag av nyare material som plywood, MDF, och formplyfa.

Att tänka på med våra stolar

Det är också viktigt att tänka på att stolar väger olika mycket. Hur ofta ska du flytta runt på stolarna? En del stolar kan vara riktigt tunga och klantiga och blir då ganska jobbiga att bära. Har du tänkt att du ska ha extra stolar på en vind eller i en källare är det väldigt viktigt att tänka på hur lättflyttade stolarna är. Risken är annars stor att du inte vill använda stolarna efter ett tag för att det är för jobbigt. Stolarna hör ju dessutom väldigt ofta ihop med ett bord och då är det viktigt att tänka på att stolarna bör matcha bordet så att du får ett enhetligt intryck. Om du redan har ett bord och bara letar efter nya stolar är det alltså viktigt att ha en bild av bordet med sig eller om du beställer på nätet att du ser bordet när du beställer. Då är det lättare att bilda sig en uppfattning om stolarna kommer att se bra ut ihop med ditt bord. Ska du köpa stolar till ett kök så ska stolarna se bra ut ihop med de köksluckor du har.

Våra stolars användningsområde

Var stolarna ska vara placerade i huset är en annan viktig sak att tänka på. En köksstol bör helst inte vara klädd eftersom man äter oftare i köket än i en matsal och tyget fort blir smutsigt av spilld mat. En köksstol används också ofta till att klättra på för att komma åt i höga skåp och på höga hyllor. Då behövs det något stadigt att sätta fötterna på som inte blir smutsigt eller som går att torka av. Dessutom flyttar man oftare på en köksstol och är man mitt i matlagningen kanske fingrarna inte är helt rena. Har du då en stol med klädd rygg är det väldigt lätt hänt att det blir fläckar på stolsryggen.  En stol i en matsal kan däremot ha både klädd rygg och sits om man så önskar för den blir inte smutsig på samma sätt. När du köper nya stolar ska du också fundera på om du behöver flera olika sorters stolar i samma modell. En del kök som har bardisk och då kan det vara fiffigt att skaffa matstolar och barstolar som matchar varandra. Om man ofta har mycket gäster hemma kan det vara smart om stolarna i matsalen och stolarna i köket någotsånär går ihop. Då kan du flytta in köksstolarna i matsalen när du har många middagsgäster.

Kvalité är viktigt för stolar

En stol av god kvalité ska vara gjord av solitt trä. En stol av MDF blir väldigt snabbt skavd i färgen bara för att den kommer emot bordet när du skjuter in den intill bordskivan. Om stolen skulle välta får den genast gropar i materialet och repor i färgen. En stol i MDF tål inte nötning. MDF är ett poröst material tillverkat av fint sågspån och smält plast. Det ser ut precis som vanligt trä när det är målat och är väldigt lättarbetat vilket gör möbler i detta material billiga. Även stolar gjorda helt i trä kan ha olika kvalité på ytskiktet. Vilken färg eller vilket klarlack som använts avgör om stolarna kommer att gå att torka av på ett effektivt sätt eller inte. En del färger tål tillexempel inte att man använder någon form av rengöringsmedel på dem. Färgen luckras upp nöts av efter ett bar gånger. Trävita möbler kräver mycket underhåll i form av slipning och inoljning för att fortsätta se fina ut och inte få flottfläckar. Vill du köpa stolar som är trävita så se till att de har ett lager klarlack på sig. Då blir de mycket lättare att hålla rena och snygga och du slipper en massa arbete.

Stolar med stil

Vilken stil du väljer på dina nya stolar beror på viken stil ditt bord har. Har du ett vitmålat bord vill du kanske ha vita stolar till. De övriga möblerna i rummet är också viktiga att ta i beaktande. I en matsal har man ofta en skänk eller ett vitrinskåp. Då vill du att stolarna ska passa ihop med dessa möbler också. Ska du köpa ett helt sett med stolar och bord är det bara ditt eget tyck och smak som sätter gränserna. Vill du förmedla en känsla av antikt och rustikt ska du välja shabbyshick. Vill du hellre förmedla en känsla av modern finess och fart och fläkt? Då väljer du en rakare enklare modell i ett modernt material som plast och stålrör. Har du små barn hemma? Då vill du kanske ha en modell som har en matchande barnstol. Det finns även för det moderna köket flera modeller som även finns som barstol för den som har ett sådant kök. Det kan ju vara kul att ge ett enhetligt intryck. Hos oss hittar du alla de senaste trenderna men även det klassiska och förnäma. Oavsett vilken känsla du vill förmedla så hittar du den perfekta stolen hos oss.

Att köpa nya stolar till ditt hem är som att kasta ut i en djungel av valmöjligheter. Det finns mänger av olika stilar och olika material att välja på. Börja med att skriva ner lite riktlinjer på ett papper redan innan du börjar leta så att du snävar in dina val lite redan från början. Annars är det lätt att bli överväldigad. Vilken typ av stol är du ute efter, modern eller klassisk? Vilket material letar du efter, plast och stålrör, trä, MDF, klädd stol? När du väl besvarat dessa frågor kan du börja leta i vårt breda utbud. Vi har stolar för alla smaker.