Tel: 054-21 08 91  Fraktfri leverans i hela landet

Close
Sök
Bild för kategori Bokhylla

Bokhylla

-

AK 2770 bokhylla

AK 2770 är en elegant och snygg bokhylla från Naver Collection. Bokhyllan har en vit Corian topp. Den ger bokhyllan en ytterligare elegans och är dessutom ett väldigt tåligt material. Välj mellan flera träslag och ytbehandlingar.

24 235 kr

AK 2772 bokhylla med låda

AK 2772 är en elegant och snygg bokhylla med en låda från Naver Collection. Bokhyllan har en vit Corian topp. Den ger bokhyllan en ytterligare elegans och är dessutom ett väldigt tåligt material. Välj mellan flera träslag och ytbehandlingar.

26 935 kr

Ekliden E1 smal vitrin med lådor

Ekliden bokhylla är ett flexibel bokhyllesystem där du bygger din egen hylla utifrån de olika delarna. Hylldelarna är färdigmonterade med dörrar och lådor. Oljad ek fanér Bredden är 42cm eller 80cm. Kontakta butiken för ytterligare information.

7 990 kr

Ekliden E5 smal öppen hylla

Ekliden bokhylla är ett flexibel bokhyllesystem där du bygger din egen hylla utifrån de olika delarna. Hylldelarna är färdigmonterade med dörrar och lådor. Oljad ek fanér. Bredden är 42cm eller 80cm. Kontakta butiken för ytterligare information.

4 860 kr

Ekliden E7 Bred hylla med glas/trädörr

Ekliden bokhylla är ett flexibel bokhyllesystem där du bygger din egen hylla utifrån de olika delarna. Hylldelarna är färdigmonterade med dörrar och lådor. Oljad ek fanér. Bredden är 42cm eller 80cm. Kontakta butiken för ytterligare information.

11 180 kr

Ekliden E8 Bred öppen hylla

Ekliden bokhylla är ett flexibel bokhyllesystem där du bygger din egen hylla utifrån de olika delarna. Hylldelarna är färdigmonterade med dörrar och lådor. Oljad ek fanér Bredden är 42cm eller 80cm. Kontakta butiken för ytterligare information.

7 240 kr

Ekliden E9 bred hylla öppen och trädörr

Ekliden bokhylla är ett flexibel bokhyllesystem där du bygger din egen hylla utifrån de olika delarna. Hylldelarna är färdigmonterade med dörrar och lådor. Oljad ek fanér. Bredden är 42cm eller 80cm. Kontakta butiken för ytligare information.

8 990 kr

Garda G1 smal vitrin med lådor

Garda bokhylla är ett flexibel bokhyllesystem där du bygger din egen hylla utifrån de olika delarna. Hylldelarna är färdigmonterade med dörrar och lådor. Vitoljad ek fanér. Bredden är 42cm eller 80cm. Kontakta butiken för ytterligare information.

8 340 kr

Garda G5 smal öppen hylla

Garda bokhylla är ett flexibel bokhyllesystem där du bygger din egen hylla utifrån de olika delarna. Hylldelarna är färdigmonterade med dörrar och lådor. Vitoljad ek fanér Bredden är 42cm eller 80cm. Kontakta butiken för ytterligare information.

5 190 kr

Garda G9 bred hylla öppen och trädörr

Garda G9 hylla är en klassisk hylla som rymmer mycket förvaring. Hyllan är färdigmonterade med dörrar och lådor. Vitoljad ek fanér. Hyllan ingår i Garda serien från Torkelson.

9 590 kr

Bokhyllor

Från början var alla böcker i världen handkopierade av munkar och andra skriftlärda. Detta gjorde att böckerna var väldigt dyrbara och inget som var man kunde äga. På de platser där man kunde låna en bok att läsa var böckerna fastkedjade i bokhyllan och kunde endast läsas på plats. Då hade man lutande plan där böckerna förvarades och lästes på plats. När sedan boktryckarkonsten gjorde sitt intåg blev plötsligt böcker något som var man hade råd att äga. Då uppstod ett behov av att förvara böckerna på ett mer effektivt sätt. Eftersom de dessutom inte var så dyrbara längre så behövde de inte vara fastkedjade. Därför övergav man de lutande hyllplanen och började placera böckerna på plana hyllor med ryggen ut mot rummet. På så sätt fick man plats med många fler böcker och den moderna bokhyllan var född.

Våra leverantörer va bokhyllor

Boknäs

Bokenäs är ett finskt familjeföretag som grundades 1996. Det hela började i en antikaffär i Helsingfors. De fick mycket frågor från olika antikvariat efter antika bokhyllor som kunde hantera stora mängder böcker. De bestämde sig då för att börja tillverka bokhyllor för att möta efterfrågan. De vill att deras bokylle system ska kunna växa med sin ägare allteftersom man skaffar fler böcker. De har därför en mängd mindre moduler i olika storlekar och utföranden som enkelt byggs ihop till ett hyllsystem perfekt anpassat för just dina behov.

Torkelsson

Torkelsson i Skånes Fagerhult är ett av Sveriges äldsta möbelföretag. De har tillverkat möbler sedan mitten av 1950 talet. All tillverkning sker i Sverige av skickliga finsnickare. Även om man självklart använder olika maskiner i produktionen görs fortfarande mycket för hand. Torkelssons tillverkar möbler i massivt trä av bästa kvalité, men de har även möbler gjorda av MDF.

Naver collection

Naver collection är en dansk firma som saluför möbler från två olika möbelfabriker i Danmark. Den första heter AK och grundades av finsnickaren Aksel Kjersgaard 1955 i Odder. Aksel hade spenderat tre år som kringresande möbelsnickare runt om i Europa och i Marocko. När han kom hem till Danmark igen startade han sin egen möbelfirma och firman har sedan dess skapat möbler som vunnit renommé långt utanför Danmarks gränser.

Den andra möbelfabriken som levererar möbler till Naver collection är Gramrode möbelfabrik. Fabriken grundades 1924 och tillverkade från början mest soffor och fåtöljer. På 1960 talet började man även tillverka matsalsmöbler (bord, stolar och skänkar) i massivt trä. Många av deras möbler är tillverkade i ädelträ vilket kräver extrastor yrkesskicklighet.

Stolab

Snickerifabriken Stolab startade år 1907 och har alltid haft som huvudsyfte att tillverka pinnstolar i lövträ. Fabriken ligger i Smålandsstenar. I dag tillverkar fabriken även andra möbler än stolar. Fabriken ligger än i dag på samma plats som 1907 även om lokalerna har moderniserats och utökats med bättre maskiner. Alla möbler som tillverkas på fabriken tillverkas av välutbildade finsnickare med stor yrkesskicklighet. Möblerna är inte maskintillverkande helt och hållet utan mycket av arbetet görs fortfarande för hand. Det är den avgörande faktorn för att kvalitén kan hållas så hög. Fabriken har över 100 års erfarenhet av att arbeta med trä och tar bara in de bästa brädorna av björk, ek och ask.

Våra bokyllor

Ekliden

Ekliden är ett system av bokhyllor från Torkelsson. Det finns 4 olika bredder att välja på och delar med skåp längst ner eller vitrindel med glasdörr högst upp. Detta flexibla system gör att du kan bygga din egen måttanpassade bokhylla precis så lång eller kort som du behöver. Alla delarna tillverkas i massiv ek/ekfaner och i och med att alla delar passar så bra ihop blir möjligheterna oändliga. Du kan dessutom variera dig genom att flytta om delarna när du fått hem din bokhylla. På så sätt kan du få en ny bokhylla flera gånger om året.

Boknäs

Denna bokhylla har inte bara bokhyllor i olika bredd och utföranden utan varje hylla är en egen del. Du staplar så många hyllor på varandra som den höjd du önskar på din bokhylla. Detta gör att möjligheterna blir ännu fler. Du kan få en mått anpassad bokhylla både på höjden och bredden. Du kan köpa en bokhylla med tre sektioner och bygga på med fler vartefter du får fler böcker. Det finns delar med glasdörr eller skåpsdörr för att individualisera ännu mer. Populära delar som tillkommit nyligen är bland annat sockel med lönnfack och lite bredare skåpsdel att ha längs ner. Det här är bokhyllan som växer med sin ägare. Den är en perfekt present till den som ska flytta hemifrån. Man kan alltid önska sig fler delar i julklapp eller till födelsedagen. Bokhyllan tillverkas i massiv björk och kan fås i 14 olika färger.

Garda

Garda är precis som Ekliden ett hyllsystem från Torkelssons. Det är inte fullt så flexibelt eftersom det bara finns två olika bredder. Dessa två olika delar är dock väldigt varierade. Det finns delar med lådor längst ner och hyllor över, eller bara öppna hyllor. Det finns delar med skåp med massiva luckor längst ner och glasluckor över eller skåp med öppna hyllplan över. Alla bokhyllorna levereras färdigmonterade och de tillverkas i massiv ek/ekfaner. Den här bokhyllan är lite enklare i utformningen än Boknäs och Ekliden vilket gör att den passar bra i ett modernt hem som vill satsa på släta former. Den ljusa färgen bidrar till den luftiga och lätta känslan. I och med att du kan kombinera olika delar med varandra är även detta en bokhylla som växer med sin ägare. Du kan enkelt köpa fler delar när du får fler böcker eller om dina behov förändras.

Bokhylla ska vara flexibel 

En bokhylla ska vara flexibel och kunna fylla flera olika behov. I den bästa av världar ska en bokhylla kunna byggas om och anpassas vartefter du får fler böcker eller om du flyttar och behöver en längre eller kortare bokhylla för att passa en ny vägg. Våra bokhyllsystem gör allt detta och lite till. Det går att köpa en bokhylla och sedan komplettera efter behov. Alla systemen som vi säljer tillverkas i massivt trä för bästa kvalité. I och med att alla hyllsystemen finns med vitrindel eller med luckor och lådor är nog våra bokhyllor marknadens mest flexibla. Kom in till oss så visar vi dig gärna!

Stäng